Melanie Alaerds-van de Laak

Melanie Alaerds-van de Laak

Mijn naam is Melanie Alaerds-van de Laak, 36 jaar, getrouwd met Tom en we hebben samen drie lieve kinderen, Zoë, Quinn en Liam.

Vanuit mijn liefde en interesse voor de mens in al haar facetten ben ik van huis uit cultureel antropologe. Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de levensovertuigingen van mensen; Wat beweegt jou? Waar haal je jouw energie en kracht uit? Hoe sta je in het leven? Vanuit de antropologie kon ik mij verdiepen in de veelkleurigheid van mensen en heb ik geleerd om altijd met een open blik, zonder oordeel, de mens in al haar diversiteit te onderzoeken. Zingeving en spiritualiteit heeft mij hierin altijd bijzonder geïntrigeerd. Ik ben daarom vervolgens religiewetenschappen en geestelijke verzorging gaan studeren. Het begeleiden en ondersteunen van mensen met levensvragen, rouwprocessen en zingevingsvraagstukken vormde de afgelopen tien jaar mijn werk als geestelijk verzorger.

Mijn droom

Vanaf mijn 18e had ik al de droom om een natuurgeneeskundige praktijk aan huis te beginnen.
Na eerst meer levens- en werkervaring opgedaan te hebben als geestelijk verzorger, ben ik op mijn 29e begonnen met de opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut (Eclectische Energetische Natuurgeneeskunde – EEN therapie). Met veel plezier en voldoening heb ik deze opleiding tot EEN-therapeut afgerond en kon mijn droom verder uitgebouwd worden. Gedurende deze opleiding ben ik twee keer moeder mogen worden en in maart 2021 hebben we ons derde kindje mogen verwelkomen. Mijn afstudeeronderwerp was de energetische wisselwerking tussen moeder en kind. Kinderen hebben dan ook een speciale interesse van mij en ik vind het mooi om ouders en kinderen in mijn praktijk te ontvangen en te begeleiden.

Zelfgenezend vermogen

Het werk als geestelijk verzorger doe ik nog steeds met veel liefde en heeft mij de kracht van oprecht luisteren en empathie zonder oordeel laten zien. Vanuit deze basis voer ik mijn praktijk als natuurgeneeskundig therapeut. Ik vind het belangrijk om cliënten het gevoel te geven dat ze helemaal zichzelf mogen zijn en hen aan te spreken op hun innerlijke kracht en zelfgenezend vermogen. Veel mensen zijn het vertrouwen in hun eigen lichaam en geestkracht kwijt geraakt. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om deze kracht terug te vinden en weer te leren vertrouwen op je natuurlijke zelf.

Natuurlijk jezelf, vanuit eigen kracht en zelfgenezend vermogen!
Van harte welkom!

Ik hoop dat mijn liefde voor dit vak vele mensen mag helpen om dichter bij hun natuurlijke zelf te komen.

Mijn ervaring

5
jaar opleiding en stage tot natuurgeneeskundig therapeut
10
jaar ervaring als geestelijk verzorger
3
levenslustige kinderen

Diploma's

Neem contact met mij op!

Vragen of benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen? Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met jou op.

    Dit formulier vraagt jou om jouw naam, e-mailadres en telefoonnummer, zodat ik met jou kan communiceren. Jouw gegevens worden nooit aan derden verstrekt. Zie de Privacyverklaring om te zien hoe ik met jouw gegevens omga.